Vardag

Hej där hemma,

Tack för era kommentarer. Det är svårt att beskriva livet här. Så mycket är så annorlunda. Vardagen har tagit form och dagarna går snabbt. Vi hoppas på att kunna flytta vidare till grannbyn Kidope nästa vecka för att bo närmare en Tanzaniansk familj som vi känner väl. De har sex barn vilket ger många lekkamrater till Alfred. Har är lite rastlös där vi bor nu för det finns inte så många barn runt omkring. Han tycker inte det är lika kul att hjälpa mig med tvätten eller skala potatis längre… Regnperioden är snart över och det soliga och lite kallare vädret är på väg. Tror det innebär kyliga kvällar, nätter och mornar men varma dagar. De flesta vi möter tycker vi klär på våra barn för lite kläder… Kanske har vi påverkats av det då vi sätter på dem mössor ibland på mornarna när vi äter frukost. Vi har en huskvarna- vedspis här i huset där vi bor som vi använder friskt. Värmer vatten till tvätt o bad, bakar bröd, lagar mat… i veckan ska det bakas kanelbullar! Gott! Vill utnyttja ugnen till max nu innan vi flyttar. I nästa hus finns ingen vedspis och det blir till att lära oss baka bröd i glöden i eldstaden. Vi har lärt känna några av de som bor i området här. Fint. Vi blir bemötta med mycket värme och respekt. Men även stor nyfikenhet. Det “pratas” fortfarande om när vi var på marknaden förra veckan och hur även mannen i familjen bar ett barn på ryggen… Det är annars kvinnornas uppgift. Jag kände mig stolt över min man när vi gick där o trotsade blickarna. Men ibland känner jag mig sjukt trött på att vara annorlunda och på alla blickar och rykten. Jag kan också känna mig arg på att kvinnorna drar ett så tungt lass när det gäller familjelivet. Tvättar, lagar mat, städar, tar hand om barnen…

Här kommer några kort. Känns ofta obekvämt att ta bilder offentligt så de flesta bilder som vi tar är innanför eller utanför huset… Här kommer ett på barnen på stråmattan i köket o två från idag eftermiddag när vi jobbade med veden här utanför. Fick låna en motorsåg från barnhemmet.

 

såga

mer

Tänker på er där hemma och är glada för alla hälsningar vi får.

Kram Nora

3 reaktion på “Vardag

 1. Sofia

  Åh det är så roligt att läsa hur ni har det! Och se bilderna. Klara har vuxit så mycket! Vill peppa lite när det känns för jobbigt! Kraaaam på er

  Svara
 2. Hans

  Är i Stockholm, hälsar på Lena just nu. Roligt att se hur ni har det. Hoppas ni får det bra i nya bostaden – och att det går bra med uppsatsen! Många hälsningar.

  Svara
 3. kristine

  Hej Nora och familjen
  Det ser ut som ni mår bra, men GUD va kallt det ser ut- jag trodde ni svettades ihjäl… Här hemma svettas vi inte heller ihjäl direkt. Nu har sommaren startat här med sommarvikarier och lunch på uteplatsen. Då tänker jag på dig. Önskar er allt gott. Ta hand om er!
  Kram från Kristine på akuten.

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *