“People are more important than things”

IMG_3842.JPG
Igår började vi äntligen våra swahili- studier! Vi är mycket glada över att läraren Aloyce från Morongoro Language school har kommit och gjort sig tillgänglig för att undervisa oss på hemmaplan i ca 3 månader. Vi planerar undervisning i klassrummet de flesta av dagarna men läraren har även sagt att han också kan följa med oss på vissa inplanerade besök i vårt arbete för personlig språklig feedback. Känns toppen! Barnen tillsammans med min kusin, vår vän och SALT- volontär Agnes, har börjat sin egna lilla förskola här hemma- Hajarnas förskola! Heja!

IMG_3848.JPG
Det känns skönt att komma igång med lite rutiner och en struktur i vår vardag.

På första lektionen igår gick läraren Aloyce igenom några viktiga kulturella riktmärken för Tanzania. Bland annat vikten av att hälsa på dem man möter. Att man efter någon hälsat på en säger “Asante”, “Tack”. Tack för att du har sett mig, valt att hälsa på mig och visat mig respekt. Han berättade vidare att det i Tanzania inte är så noga att man kommer i tid till tex kyrkan, möten, arbete (detta har inte undgått oss). Kanske har man mött personer på vägen som man stannat och hälsat på, som man behöver ge sin tid och respekt till. Han säger sedan: “People are more important than things”. Såklart tänker jag. Men de man bestämt träff med en viss tid, av respekt mot dem bör man väl komma i tid? Tänkvärt iallafall. Och att “People are more important than things”, det tror jag ni alla skulle skriva under på. Men jag tror vi har något att lära kring hur vi i Sverige lever ut dessa mycket viktiga ord.

Kram!

IMG_3828.JPG

3 reaktion på ““People are more important than things”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *