Hakuna Mungu kama wewe

I söndags döptes vår lilla Ingrid Anna Sandahl här i Nkunga kyrka. Det var en stor dag som gladde våra hjärtan. Hannes föräldrar är här på besök och var med på dopet. Roligt! Ingrid fick ett får i dop- present av dem. Som har döpts till Ulla. Tack! 

   
   
För ca en vecka sedan kom vi hem från en mycket givande EFS- konferens i Addis Abeba. Det var EFS medarbetardagar som går av stapeln vart femte år. Både barn och vuxna hade konferens. Vi var glada över att träffa våra missionärskollegor igen och andra EFS- are och våra barn visade stor förväntan och glädje över att träffa de andra missionärsbarnen.

 
Jag minns en av kvällarna när vi hade gudstjänst och kören/bandet tog upp en sång som jag genast kände igen. Det var samma sång som vi sjunger här i vår lilla bykyrka i Nkunga i Tanzania. Fast då på swahili. “Hakuna Mungu kama wewe” De sjöng sången på amarinja. Jag log i hela mitt inre och det blev en påminnelse för mig om hur vi är ett enat folk som lovsjunger samma Gud. Jag berättade om detta i söndags på gudstjänsten här hemma och jubel bröt ut bland gudstjänstbesökarna och vi stämde upp i sången tillsammans. “Hakuna Mungu kama wewe, hakuna na hatakuepo. Nimetafuta pote pote nimezunkuka pote pote nimetembea pote pote, hakuna na hatakuepo.” “Det finns ingen Gud som du, ingen ingenstans. Jag har letat överallt, jag har irrat runt överallt, jag har vandrat  överallt, men ingen ingenstans.” Jag kände ingen mig. Jag har också irrat runt, letat och prövat. Men har hittat den Gud som kan förvandla mitt hjärta. Som kan ge mig förlåtelse för de felsteg jag gör, som ger mig frid i själen, vägledning i livet. Som har planterat ett desperat sug, ett djupt behov efter att vilja följa Honom. Efter att få nudda vid hans mantel. 

Önskar er en välsignad dag,

Nora

3 reaktion på “Hakuna Mungu kama wewe

 1. Elisabeth Ivarsson

  Tack Nora för att du påminner oss om att vi får lovsjunga samma Gud fastän på olika språk.
  Förstår att ni hade fina dagar i Addis Abeba

  Fint att få ta del av Ingrids dop.
  Elisabeth

  Svara
 2. Frida Thornell

  Å, den sången minns jag från min tid i tanzania för 15 år sedan!
  Och så sant; “vi är ett enat folk som lovsjunger samma Gud”! I hydda såsom i slott!

  Underbart med dop!

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *