Från ett hem till ett annat

Efter flera månaders tystnad på vår blogg kommer här ett livstecken. Vi åkte i slutet av juni från vårt hem i Tanzania till vårt hemland Sverige för semester. Det blev en fantastisk sommar innehållande så mkt av det vi längtat efter och saknat. Vi fick möjlighet att ha vår fasta punkt på Dyrön utanför Tjörn. Tack alla ni omtänksamma människor som hjälpte oss med detta! Vi har fiskat makrill, badat i mängder, Alfred har lärt sig att simma och Klara att cykla. Jag har fått sova både under bar himmel med en barndomsvän och fått krypa in i ett mysigt tält med mina två äldsta barn efter ett kvällsdopp i havet. Blåbär hallon och jordgubbar har vi plockat och många grillkvällar har det blivit. Tack familj och vänner för omsorg och gemenskap.        

     

Dock blev Sverige- vistelsen längre än planerat… Vi fick problem med våra förnyade arbetstillstånd som aldrig blev färdiga. Tillslut efter två veckors förlängning av Sverige- vistelsen fick vi klartecken från EFS och trotsade situationen och åkte in i Tanzania på turist- visum men utan lov att arbeta. Det verkar vara nära en lösning men ännu vet vi inte när. Vi längtar efter att få börja arbeta ordentligt och få en vardag igen. 

Jag fick en lite för mig oväntad kulturkrock när vi kom till Tanzania och vårt hem. Framför allt när det gäller smuts och bekvämlighet men även mötet med alla människor runt omkring oss som vänder på mynten och lever ett tufft liv. Vilken är min roll i detta? Både som privatperson men även som missionär och Jesu efterföljare. 

Vi reste in i landet tillsammans med min kära moster Ragnhild från Linköping. Ragnhild är utbildad förskolelärare och har fått tjänstledigt för att under höstterminen ha förskola med våra barn Alfred och Klara. Vi är så glada över att hon är här med oss och ser fram emot de kommande månaderna.   

Vi hade planerat att vi efter en dryg vecka i landet skulle välkomna årets två SALT- volvontärer som detta året är placerade i Tanzania och den lilla byn Bulongwa med mig och Hannes som handledare. Dock blev det det omvända så SALT- volontärerna kom först och vi kom en dryg vecka senare. Vi har hunnit lära känna varandra lite grann och är glada över att just de har kommit hit. Susanne är sjuksköterska och Simon är medicinsk tekniker. Just nu är de fullt upptagna över att grillas i swahilistudier men så småningom kommer de till viss del arbeta med mig och Hannes på sjukhuset, barnhemmet och ute i byarna. Varmt välkomna hit Simon och Susanne! Följ gärna deras bloggar:

Susanne: gotanza.wordpress.com

Simon: simontanza.wordpress.com

Varma hälsningar från ett torrt och dammigt Tanzania,

Kram Nora

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *