Hemma men ändå inte hemma

Kära tappra blogg- läsare,

Periodvis hinner man inte med allt man vill. Denna period drabbade detta bland annat bloggen som inte blivit uppdaterad sen i maj!! Men! Bättre sent än aldrig och här kommer en liten hälsning från oss. 

Vi hade i maj och juni en intensiv period med avslut av arbetsuppgifter och förberedelse för flytt till Iringa efter sommaren. Vi avslutade alltså i juni vårt arbetskontrakt på tre år med placering i Makete stift. Anledningen till att det var bestämt till tre år var för att vår son Alfred behövde börja första klass efter dessa tre år och det fanns inte någon möjlighet för bra skolgång i trakterna runt Makete. Vi fick frågan från Efs om vi var beredda att vara kvar i landet men på någon annan plats och vi svarade ja på det. Närmsta internationella skola låg i Iringa stad och det blev alltså dit (eller hit) vi denna sommar flyttade! 


Avskedet i Makete och Bulongwa blev känslosamt och vi hade en stor avskedsfest för alla våra vänner, grannar och kollegor. Vi har ett stort hjärta för detta folk och detta område och är enormt tacksamma för alla de erfarenheter och goda minnen det har gett oss. Vi kommer att ha kvar vissa arbetsuppgifter i Makete stift under det första läsåret. Både på distans men också innefattar det att en av oss kommer åka till Makete några dagar en gång i månaden. Vi tror att det kan bli en bra övergång för både dem och oss. Vi kommer även försöka ta oss dit när våra barn får skollov för att byta stadsliv mot gröna kullar och frisk bergsluft. Och såklart återse våra vänner och kollegor. Här en bild nedan från vår avskedsfest och hur vi blev omslutna av varma ord och kangor. 


I mitten på juni gick första flyttlasset till Iringa efter ev vår av olika praktiska förberedelser inför flytten. Hannes och jag ska alltså börja jobba i Iringa stift och den lutherska kyrkan där. Jag, Nora, har bett om att få arbeta några dagar i veckan som vanlig klinisk sjuksköterska, då det var flera år sedan jag jobbade praktiskt med patienter och inte vill tappa den färdigheten. Iringa stift har ett sjukhus strax utanför stan som heter Ilula och där kommer jag att få jobba. Resterande dagar i veckan kommer jag antagligen arbeta med barnfrågor tillsammans med kollegorna på stiftet. Hannes kommer att arbeta med diakonala frågor inom stiftet med fokus på barn. Mer info om detta kommer när vi kommit in i arbetet. 

Vi har fått flytta in i ett av de två missionärhusen på stiftskansliets område. Samma hus som tidigare kollegor i Efs bott i. Det hade stått tomt i två år men har nu städats ur och trädgården har röjts upp. När vi har fått göra det till vårt kommer vi att trivas bra!


Efter flytten for vi till Sverige och rakt in i det svenska midsommarfirandet med sill och regnig dans runt midsommarstång. Fantastiskt. Vi fick sju veckors semester blandat med lite arbete i form av medverkan på gudstjänster, föredrag om vårt arbete och vårt liv i Tanzania, samt möte med våra chefer på Efs kansli inför kommande period. Vi är så tacksamma för att få ha dessa två världar omkring oss. 

​​

Förra veckan sa vi hejdå till familj o vänner och flög tillbaka in i Tanzania- världen. Och nu är vi här i Iringa igen! Det känns ännu inte som hemma men det kommer förhoppningsvis med tiden. Igår började Alfred och Klara skolan! Stort, nervöst och spännande! I och med att de aldrig gått i någon klassisk skola innan och att allt dessutom är på engelska, behöver vi finnas där för dem lite extra i början. 


Vi har även hittat en förskola i närheten där Ingrid antagligen kommer att skolas in i nästa vecka! Roligt och nytt med detta stadsliv. Vi hoppas komma igång med våra arbetsuppgifter så snart barnen har kommit in i sina skolor och vi fått iordning på det mest grundläggande hemma i huset. 


För er som inte redan följer oss på instagram kan vi tipsa om vårt konto där: sandahltz . Vi är ofta mer aktiva där än på bloggen. 

Tack för att ni finns där runt omkring oss. Det ger oss trygghet och energi. 

Kramar Nora 

En reaktion på “Hemma men ändå inte hemma

  1. Susanne Lyckander

    Har äntligen hittat er här med obekant namn?. Hoppas att ni får må bra och komma tillrätta i Iringa. Skulle vilja ställa lite frågor till er från vår söndagsskola i Hbg . Ni kan väl höra av er så jag vet vilken adress som funkar. Messenger Skype eller liknande. Allt gott från oss/ Susanne

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *